Google-søgninger anno 2019
Så er 2020 snart forbi, og derfor er det ved at være tid til, at Google-søgninger anno 2020 præsenteres.
Som en lille teaser tænkte vi, at det var gavnligt med et tilbageblik på 2019.
#1 mest søgte person: Rasmus Paludan
Op til folketingsvalget i 2019 kom et nyt partinavn hurtigt på alle danskernes læber: Stram Kurs. Lad os bare sige, at partiformanden Rasmus Paludan skilte sig lidt ud fra mængden, hvorfor der også var stor interesse omkring ham i hele 2019. Derfor gik danskerne til tasterne og trykkede hurtigt navnet i søgefeltet.
#1 mest søgte sted: Notre Dame
Denne topplacering indeholder en sørgelig historie. Den 15. april 2019 udbrød en brand i den ikoniske domkirke. Store dele af konstruktionen blev ødelagt til stor sorg for hele verden. Det betød også, at mange danskere brugte Google-søgninger til at få svar på alt omkring branden.
#1 mest søgte i Danmark – I ALT: Aula
Her kunne det fedt at skrive, at danskerne brugte sine Google-søgninger til at finde oplysninger om Einsteins relativitetsteori eller om klimaets forandringer i det sidste årti. Men nej, det er naturligvis ikke lige så spændende som Aula – Danmarks nye forældreintranet! ‘Aula’ vandt over blandt andet Paludan og EU-valget.
Et par ekstra TOP Google-søgninger:
- #1 Mest søgte udenlandske person: Justin Bieber
- #1 Mest søgte: Hvad er den bedste [søgeord]?: Brownie
- #1 Meste søgte spørgsmål: Hvad skal jeg stemme?
- #1 Mest søgte dansker i årtiet: Rasmus Seebach
Det er altid sjovt at se hvilken søgeadfærd, vi danskere har. For at finde top Google-søgninger, bruger vi Googles eget værktøj: www.trends.google.com/
Her kan du uden betaling se de mest søgte ord for året. Du kan også få et spændende indblik i, hvad der aktuelt hitter, og hvor søgningerne kommer fra. Eksempelvis kan vi se, at Ulfborg i Vestjylland pt. søger dobbelt så meget på oplysninger om COVID-19 end Helsingør i Nordsjælland (pr. indbyggertal). Vi kan også se, at der er en stigende interesse for spørgsmål vedrørende smitterisikoen for katte.
Top Google-søgninger 2020
Apropos sidstnævnte COVID-19-søgninger tør vi godt at gætte på, at den nye verdenskrise direkte eller indirekte vil hitte på flere af årets ‘Top Google-søgninger’.